توانبخشی

توانبخشی بعد از جراحی

توانبخشی ورزشی مجموعه‌ای از مداخله های تمرینی است که هدف اصلی آن بهینه سازی عملکرد فرد آسیب دیده یا بیمار/ کاهش ناتوانی و همینطور ارتقای کارآیی افراد کم توان و ناتوان تا بالاترین حد ممکن، به منظور استقلال در اجرای امورات زندگی می باشد. بسیاری از افراد تصور می کنند که تمرینات توانبخشی ویژه افراد ناتوان سنین بالا می باشد، این در حالی است که اینگونه تمرینات را می توان حتی در جوان در قبل و بعد از عمل جراحی در مفاصل کمر، زانو، لگن، شانه، آرنج و ... اجرا نمود. براساس شواهد بدست آمده از مطالعات محققان بنظر می رسد اجرای تمرینات توانبخشی در قبل از عمل جراحی موجب دستیابی به نتایج درخشان تر خواهد شد. این تمرینات بویژه برای افرادی که به دلیل نورپاتی ها (بیماریهای فرسایش عصبی) با تحلیل گسترده عضلات مواجه هستند و برای کنترل راه رفتن نیاز به استفاده از عصا می باشند و همینطور برای بیماران بعد از جراحی سیستم قلب و عروق (بای پس) بسیار موثر خواهد بود و موجب تسریع در بازگشت فرد به زندگی اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی خواهد شد. برای بهره مندی از ظرفیت مربیان آکادمیک در مرکز تخصصی کاسپین جهت بازتوانی سیستم های قلب تنفسی، عصبی، عضلانی مفصلی درنگ نکنید.

توانبخشی ورزشی (Sport rehabilitation)

توانبخشی به مجموعه ای از مداخلات گفته می شود که برای بهینه سازی عملکرد و کاهش ناتوانی در افراد با مشکلات سلامتی در تعامل با محیط طراحی می شود.  به زبان ساده، توانبخشی به کودک، بزرگسال یا سالمند کمک می کند تا در فعالیت های روزمره تا حد امکان مستقل باشد و مشارکت فرد در آموزش، کار، تفریح ​​و ایفای نقش های موثر در زندگی مانند مراقبت از خود و خانواده را ممکن می سازد.

توانبخشی یک سرمایه گذاری است که هم برای افراد و هم برای جامعه فایده دارد. این می تواند به جلوگیری از بستری شدن پرهزینه، کاهش مدت اقامت در بیمارستان و جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان کمک کند. از آنجایی که توانبخشی همچنین افراد را قادر می سازد تا درگیر کار و شغل شوند یا به محیط کار بازگردند، یا در خانه مستقل بمانند، نیاز به حمایت مالی یا مراقبتی را به حداقل می رساند.

توانبخشی با تجهیز افراد به مجموعه ای از استراتژی های خودمدیریتی از قبیل بهبود قابلیت های جسمانی از قبیل قدرت، استقامت، تعادل، انعطاف پذیری و … می تواند به کاهش اثرات ناتوان کننده ناشی از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت کمک می کند. به این ترتیب، به پیری سالم فرد و حفظ کیفیت زندگی او اطرافیان کمک می کند. بنابراین، توانبخشی بخش مهمی از پوشش همگانی سلامت است و یک استراتژی کلیدی برای دستیابی به هدف توسعه پایدار “تامین زندگی سالم و ارتقای رفاه برای همه در تمام سنین” است.

هر فردی به دنبال آسیب، جراحی، بیماری، یا به دلیل اینکه کاهش عملکرد ناشی از افزایش سن ممکن است در مقطعی از زندگی خود به توانبخشی نیاز داشته باشد. برخی از نمونه های توانبخشی (که در ادامه توضیح مختصر آنها می پردازیم) عبارتند از:

  1. تمرینات ورزشی برای بهبود قدرت عضلانی، حرکات ارادی و تعادل در افراد مبتلا به سکته مغزی یا بیماری پارکینسون.
  2. برگشت سیستم قلب و عروق و تنفس و دستگاه عضلانی مفصلی بعد از جراحی قلب باز و یا جراحی های مفاصل کمر، زانو، گردن، لگن و …. به کارکرد طبیعی از طریق اجرای تمرینات ورزشی تخصصی.
  3. آموزش به ناتوانان ذهنی و حرکتی در مورد چگونگی ورزش و فعالیت بدنی ایمن نیز نمونه های از توانبخشی حرکتی می باشد.
توانبخشی چیست؟

مراحلی است که در آن به فرد توان خواه کمک میکنند تا توانایی از دسته ی خود را پس که پس از واقعه ای یا بیماری و آسیب را که باعث محدود کردن عملکرد وی شده است را دوباره بدست آورد.

کاربرد توانبخشی

به صورت کاملا حرفه ای و استاندارد نوشته میشود. روی تک تک حرکاتی که هر ماه برای ورزشکاران ارسال میشود بحث و تبادل نظر میشود و دلایل محکمی برای کاربردی بودن حرکت ورزشی بر اساس نیاز ورزشکار وجود دارد.

برای دریافت برنامه تمرینی دکمه پایین را فشار دهید.

فقر حرکتی از یک سو و استفاده گسترده از فضای مجازی موجب بروز مشکلات عضلانی مفصلی گسترده در زنان و مردان شده است و تداوم این رویکرد موجب بروز سونامی موبایل در آینده بویژه در کودکان امروزی خواهد شد. ریشه دردها متعدد است و ممکن است به خاطر آسیب دیدگی رباط ها، تاندون ها، عضلات، عصب ها، بورس، استخوان ها و یا حتی آسیب دیدگی خود مفصل باشد. گاهی اوقات نیز ناشی از ضعف عضلات و عناصر مفصلی باشد. گروه متخصصان در مرکز کاسپین برنامه های ویژه ای برای کنترل، کاهش و درمان غیردارویی دردهای ناشی از ضعف سیستم عضلانی و همینطور دردهای اسپاسمی و ... دارند.