مشاوره

دکتر نادر رهنما 

استاد تمام دانشگاه اصفهان دانشمند برتر آسیا در طب ورزشی دو درصد دانشمندان برتر دنیا پژوهشگر نمونه دانشگاههای کشور انتشار بیش از ۳۵۰ مقاله

دکتر ولی اله دبیدی روشن

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی و استاد تمام دانشگاه مازندران

دکتر مهدی پوراصغر عربی 

عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران، پژوهشکده اعتیاد

دکتر رزیتا فتحی

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی و استاد تمام دانشگاه مازندران بیش از ۲۰۰ مقاله در ژورنالهای خارجی و داخلی و کنفرانسهای بین المللی و داخلی

دکتر سید اسماعیل حسینی نژاد

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی و استادیار دانشگاه مازندران

دکتر مژگان معمارمقدم

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی و استاد تمام دانشگاه مازندران

دکتر مرضیه ثاقب جو

عضو هیات علمی و استاد تمام دانشگاه بیرجند

دکتر زهرا جهانیان

 دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دکتری تخصصی علوم ورزشی و کارشناس مامایی

تغذیه ورزشی و کنترل وزن

سالمندی و مشکلات وابسته به آن و همینطور چاقی و مشکلات وابسته به آن از قبیل دیابت، فشار خون، سندروم متابولیک (ام. اس) و آلزایمر به عنوان چالش های مهم در عصر حاضر در بسیاری از کشورهای جهان می باشند. اگرچه سالمندی روندی طبیعی تغییرات در فیزیولوژی بدن می باشد و تاکنون هیچ حب دارویی برای مهار آن تجویز نشده است، اما یافته های پژوهشی محققان سراسر جهان موید آن است که با اتخاذ برخی رویکردهای غیردارویی از قبیل فعالیتهای منظم بدنی، کنترل استرس و همینطور تغذیه سالم می توان روند سالمندی را به تاخیر انداخت. موضوع اخیر، یعنی تغذیه به عنوان یکی از محورهای مهم برای عملکرد طبیعی دستگاههای مختلف بدن محسوب می شود، زیرا اختلالات عملکرد دستگاه گوارش، کاهش جذب روده ای معده ای و از اینرو وقوع پدیده سارکوپنی (کاهش توده و عملکرد عضلانی) ناشی از افزایش سن و بی تحرکی بدن با چروکیده شدن پوست همراه می باشد که اساسا به عنوان یکی از نشانه های پیری در جامعه مورد توجه قرار می گیرد. با این وجود، برای پیشگیری از مشکلات سالمندی، روند تغذیه ای باید از برای یک دوره طولانی رعایت شود و از اینرو به عنوان یک فرهنگ از دوران کودکی و جوانی مورد توجه خانواده ها قرار گیرد.  مرکز تخصصی علوم ورزشی و تندرستی کاسپین با بهره گیری از تجارب متخصصان در حوزه علوم تغذیه ای و همینطور تغذیه ورزشی آمادگی ارائه خدمات تغذیه ای را با هدف کنترل چاقی و اضافه وزن و همینطور بهبود عملکرد ورزشی در ورزشکاران رشته های مختلف می باشد.

اوج رسانی و تیپرینگ ورزشکاران زبده

آماده کردن بدن برای عملکرد بهینه در روز مسابقه یک هنر در دنیای ورزش است. با توجه به اینکه، ورزشکاران همانند ربات نیستند، لذا هر روز به سادگی نمی‌توانند با شدت 100 درصد یا اوج عملکرد فعالیت نمایند. در نتیجه، با استفاده از رویکردهای “تیپرینگ” و “کاهش حجم تمرین” در تمرینات می توان ورزشکار را به اوج عملکرد مورد انتظار در مسابقه نزدیک نمود و از اینرو شانس آنان را برای قهرمانی در روز مسابقه افزایش داد. ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی از قبیل کشتی، فوتبال، شنا، قایقرانی، والیبال، دو میدانی، وزنه برداری و … برای دستیابی به این هدف مهم می توانند مسایل خود را با گروه متخصصان مرکز تخصصی کاسپین مطرح نمایند.

اختلالات حرکتی کودکان

اختلالات حرکتی کودکان یک زمینه نسبتاً جدید و رو به رشد در نورولوژی کودک است. بسیاری از کودکان حرکات کمی غیرعادی، تکراری و قابل پیش بینی مانند چرخش مو یا تکان دادن بدن انجام می دهند. در حالی که اختلالات ناشی از کم فعالی (هیپوکینتیک) مانند بیماری پارکینسون در بزرگسالان غالب است، کودکان معمولاً اختلالات کاستی توجه و بیش فعالی (هیپرکینتیک) مانند تیک، لرزش، دیستونی یا سفتی یا انقباض عضلانی ( انقباض غیرارادی مکرر و طولانی در یک عضله یا در گروهی از عضلات)، کریا یا بروز وضعیت‌های بدنی خاص را نشان می دهند. اگرچه تعداد زیادی بیماری ژنتیکی و ارثی وجود دارد که باعث اختلالات حرکتی ثانویه در دوران کودکی می شود، اما برخی از این اختلالات از قبیل کاستی توجه و بیش فعالی در بسیاری از کشورها در حال گسترش است. در این راستا، مطالعات اخیر محققان نشان می دهد دامنه شیوع اختلال کاستی توجه و بیش­فعالی کودکان در سطح کشور 17 درصد و به طور متوسط 7/8 درصد است. پیشنهاد می شود مشکلات مرتبط با انواع اختلالات حرکتی کودکان تان که از طریق انجام تمرینات و فعالیتهای تخصصی قابل کنترل هستند را با اعضای هیات علمی دانشگاه در میان بگذارید.

دردهای عضلانی مفصلی

برخی از اختلالات حرکتی با رویدادهای استرس زا ایجاد می شوند، در حالی که برخی دیگر همراه با اختلالات روانی رخ می دهند. برخی دیگر عمدتاً ماهیت فیزیولوژیکی دارند. اکثریت قریب به اتفاق موارد با گذشت زمان ناپدید می شوند و نیازی به درمان ندارند.

اما اگر حرکات مخرب شود و بر توانایی کودک برای عملکرد خوب در خانه یا مدرسه تأثیر بگذارد، والدین ممکن است تصمیم بگیرند از یک متخصص اطفال یا یک متخصص مغز و اعصاب اطفال مشاوره و درمان کنند. اختلالات حرکتی کودکان شرایط عصبی است که بر سرعت، روانی، کیفیت و سهولت حرکت در کودکان تأثیر می گذارد. این اختلالات که به عنوان کلیشه نیز شناخته می شوند، می توانند خوش خیم یا شدید باشند. آنها می توانند به طور مستقل یا به عنوان نشانه ای از اختلال یا مشکل دیگری وجود داشته باشند. نایجل بامفورد، متخصص مغز و اعصاب، می گوید: «اغلب این حرکات در پاسخ به یک موقعیت خاص رخ می دهند. برای مثال، ممکن است یک کودک وقتی پدرش به خانه می‌آید، با هیجان دستانش را تکان دهد.» سایر کودکان ممکن است تیک داشته باشند که در چشم ها، صورت، سر و شانه ها دیده می شود. اینها ممکن است شامل پلک زدن های مکرر، حرکات عجیب و غریب صورت و گاهی اوقات صداهای غرغر باشد. تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) می تواند طاقت فرسا باشد، اما ارزیابی کامل و درمان متناسب با کودک شما می تواند به خانواده شما کمک کند تا این وضعیت را به طور موثر مدیریت کنند. ADHD یک بیماری مزمن است که با تمرکز، کنترل تکانه و توانایی نشستن تداخل می کند. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تقریباً 11 درصد از کودکان بین 4 تا 17 سال در ایالات متحده به ADHD مبتلا شده اند. معمولاً در دوران کودکی تشخیص داده می شود، این وضعیت مادام العمر می تواند عمیقاً بر عملکرد کودک در خانه، مدرسه و اجتماعی تأثیر بگذارد.

برای گرفتن نوبت مشاوره دکمه پایین را فشار دهید.